4. Hoe maak ik een goede cover, 'De Brillofant'

Ik heb mooi nieuws! Mijn definitieve manuscript is goedgekeurd! Over iedere zin en interpunctie is goed nagedacht; alle puntjes zijn op de i gezet. Door naar de volgende fase: de productiefase en toch ook al een beetje bezig zijn met de marketing. Met hoe ga je dingen aanpakken zometeen, als het boek uitkomt. Een schrijver is toch een ambassadeur van zijn eigen boek en moet aan promotie werken. Ik zit niet stil, kan ik jullie vertellen! Het proces van mooie teksten schrijven, totaan het daadwerkelijk uitgeven van een boek is een voor mij onbekend, maar interessant iets. Ik had er geen notie van, wat er allemaal bij komt kijken. Wat een uitdaging! Niks te: ‘dat lever je toch in en dan maken zij er iets van’. Neenee, je moet als auteur flink aan de bak! Er moet een biografie geschreven worden; een flaptekst (wat is dat eigenlijk…😉; je moet bedenken wat er interessant kan zijn voor het persbericht; het aanleveren van nette, in mijn geval eigengemaakte, illustraties. Ook is het van belang dat je een plan hebt om je boek te promoten. Er wordt aan je gevraagd welke mogelijkheden jij ziet en waar jij je comfortabel bij voelt. Nou mensen, voor mij is dat natuurlijk: voorlezen op scholen, bij boekhandels en bibliotheken. Overal waar ik leuk met een groepje kinderen en ouders of leerkrachten, versjes kan voordragen met attributen erbij. Waar ik mooie gesprekken kan hebben met de kinderen en ze een leuke kleurplaat kan meegeven, waarop een illustratie uit het boek te zien is. O en natuurlijk een stapeltje boeken in de buurt om te signeren, daar waar mogelijk iets verkocht gaat worden. Maar het belangrijkst van al bij het slagen van mijn missie, is toch wel het ontwerp van de cover! De cover verkóópt het boek. Zo is het nu eenmaal. Tja, hoe maak je een goede, aantrekkelijke cover… Dat ging mijn pet toch iets te boven en ik heb hiervoor iemand gevraagd, die goed is in grafisch ontwerpen: mijn schoondochter. We hebben gezellig samen de kleuren bepaald (uit het palet van mijn Instagram-huisstijl), de lettertypes en de vormgeving. En kijk nou eens naar de foto… is dat niet veelbelovend?! Ben je benieuwd of dit ook werkelijk de cover gaat worden en hoe hij er verder uitziet? Blijf mijn blogs maar volgen, ik hou je op de hoogte!

Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Zo te lezen ben je er hartstikke druk mee Chris. Heerlijk om aan zo'n professioneel project te werken waar je je passie in kwijt kan. Ik kan me voorstellen dat je er in opgaat. Ik ben benieuwd hoe zijn bril eruit gaat zien :-)!
Eppo Schaap, op 18-07-23
Wat een leuke reactie Eppo! Ja, het is een ontzettend mooi project, waar ik heel erg van geniet en hopelijk straks ook vele ouders, kinderen en leerkrachten!
wacht in spanning
Billy de Koning, op 23-07-23
Dank je wel Billy! Ik hoop dat je kleinkinderen hebt en straks veel plezier zult hebben, mijn boek aan hen voor te lezen!

4. Hoe maak ik een goede cover, 'De Brillofant'

14. Een wazige blik...,'De Brillofant'

13. Van Pinkeltje naar Juf Omi Chris, 'De Brillofant'

12. Een onverwachte wending bij de boekpromotie! 'De Brillofant'

11. Het wonderlijke telefoongesprek met Radio Romano, 'De Brillofant'

10. Aanmelden Voorleesuurtjes, 'De Brillofant'